Ce sunt advertorialele SEO si cum pot sa ajute ele in promovarea online a unei afaceri?

Advertorialele sunt acel tip de articole care imbina un scop publicitar cu stilul jurnalisti si reprezinta o alternativa inteligenta pentru reclamele de tip anunt publicitar sau la celelalte tipuri de promovare online.

David Ogilvy a spus ca nu e nicio lege care spune ca reclamele trebuie sa arate ca niste reclame. Acesta fiind si motivul pentru care agentiile care ofera servicii marketing online incearca constant sa genereze idei noi de integrarea a continutului publicitar in cadrul articolelor publicate pe un blog.

Daca articolele publicitare (advertorialele) arata ca o pagina de editorial sau articol obtinut in mod organic, acesta va atrage mai multi cititori.

Articolele publicitare publicate pe bloguri pot sa contribuie la generarea de lead-uri (generarea de potentiali clienti) pentru orice afacere din mediul online.

Advertorialele sunt folosite de catre agentiile de promovare online sau in activitatea de relatii publice pentru a creste vizibilitatea unui brand sau site in mediul online, dar si pentru a imbunatati pozitia unui site pentru anumite cuvinte cheie Google.

Articolele publicitarea care au ca obiectiv principal imbunatatirea rezultatelor organice obtinute de un site in Google sunt cunoscute sub denumirea de advertoriale SEO si sunt utilizate constant de agentiile care ofera servicii de optimizare SEO / realizare de backlink-uri.

Dezavantajul principal al acestui tip de advertoriale este reprezentat de faptul ca pe termen lung acestea pot fi penalizate de catre Google sau sa-si piarda din influenta si implicit site-urile care abuzeaza de aceasta metoda vor fi afectate.

In acelasi timp, utilizarea unor advertoriale SEO pentru sustinerea activitatii de marketing (lansarea unui produs, organizarea unor evenimente sau promovarea unor campanii de marketing online), reprezinta o strategie de content marketing pe care orice afacere ar trebui sa o utilizeze.

DVERTORIALELE SUNT DE DOUA FELURI:

1. Native Advertorials:

Limbajul natural este cel care atrage atentia cititorilor. De aceea, recomandarea agentiei re7consulting este ca articolele publicitare sa fie redactate de bloggeri sau sa fie redactate sub aceeasi forma ca si continutul existent deja pe blogurile pe care le vei utiliza in campanie.

Nu ignora faptul ca majoritatea bloggerilor au experienta in redactarea de articole care sa vanda un produs sau serviciu si cu siguranta beneficiile acestor articole pentru imaginea afacerii tale in mediul online sunt rentabile.

2. Brand Awareness:

Nu esti atat de vizibil in online pe cat ti-ai dori? Te-ai gandit ca o strategie de content marketing eficienta te poate ajuta sa schimbi acest lucru si ca poti apela la bloggeri pentru a obtine o vizibilitate mai buna in Google sau in blogosfera?

O campanie de advertoriale este eficienta pentru afacerea ta in momentul in care te ajuta sa imbunatatesti pozitia in Google a site-ului tau. De asemenea, vei beneficia de vizibilitate si notorietate in mediul online, deoarece multi bloggeri vor publica articole relevante atat pentru afacerea ta, cat si pentru audienta lor.

Integrarea unei campanii de advertoriale in strategia de content marketing este cea mai buna solutie pentru afacerile care doresc sa obtina atat rezultate concrete si vizibile in prima pagina Google, cat si vizibilitate in mediul online.

Vrei ca afacerea ta sa aiba rezultate si clienti obtinuti in mod organic din Google? Contacteaza acum echipa de profesionisti ai agentiei re7consulting pentru servicii de marketing online complete dedicate nevoilor afacerii tale.